Nie masz produktów w koszyku.
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów, dojrzewających w słońcu na włoskich ziemiach
to bogactwo karotenoidów, a dodatek eko bazyli do sosu nadaje wyjątkowy i wyrazisty aromat.
Szybki proces przetwarzania pomidorów i niskie temperatury pasteryzacji pozwoliły zachować ich cenne składniki.
Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero.
Wspaniale komponuje się w połączeniu z mięsem, warzywami i jako baza dla innych sosów.
Szczegóły
SKŁADNIKI: pomidory* (98,5%), bazylia* (1%), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 88 kJ / 21 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 3,9 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 1,3 g
Sól - 0 g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.